السبت، 28 سبتمبر 2013

طريقة عمل كيك الشيكولاتة

طريقة عمل كيك الشيكولاتة
المقادير
2 كوب ونصف دقيق
كوب ونصف سكر
كوب زيت
كوب لبن
3 أو 4 بيضات
فانيليا
بيكنج بودر
2 ملعقة كبيرة شيكولاتة خام
جوز هند و شيكولاتة مبشورين للزينة
مقادير صوص الشيكولاتة 
نصف كوب سكر
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت وملعقة سمنة بلدى
وكاكاو خام

الطريقة
قومى بإشعال الفرن على درجة حرارة 180
يوضع فى الخلاط البيض مع الفانيليا ويضربوا جيدا

ثم يضاف اليه السكر و الزيت و اللبن
يوضع الخليط فى طبق ثم يضاف إليه الدقيق والبيكنج بودر تدريجيا مع الخفق

ملحوظة هامة( كثرة الخفق تؤدى الى هبوط الكيك )
قليلى من كمية الدقيق المطلوبة حوالى معلقتين لانك سوف تستخدمين الكاكاو
وبعض الخفق احضرى صينية وافرغى فيها المقادير المخفوقة ثم ادخليها الفرن.

طريقة عمل صوص الشيكولاتة
اضربى مقاديره فى الخلاط واضيفى الكاكاو معلقة معلقة حتى تصلى للقوام الكريمى
وبعد خروج الصينية من الفرن اقلبيه على منخل سلك او صينية اخرى ثم افردى الصوص فوقها حتى تبرد وادخليها التلاجة ساعة
رشى الوجه بجوز هند مبشور او شيكولاته خام مبشورة
وقدميها وبالهنا والشفا
الفرن يسخن قبل البدء فى الكيكة
ولايفتح الابعد مرور نصف ساعة
يجرب الكيك بسكين توضع فى المنتصف اذا خرجت ناشفة فهى مستوية واذا خرج بها بقايا عجين ادخليها 5 دقائق اخرى
الافران الصغيرة فى المتوسط تاخذ نصف ساعة الافران الكبيرة تاخذ من 40 ل 45 دقيقة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق